NUCLEO-F401RE TANITIM

NUCLEO-F401RE

Bu yazımızda ST firmasının NUCLEO geliştirme kitini inceleyeceğiz.

NUCLEO kitine ilk baktığımızda iki kısımdan oluşan bir tasarımı olduğunu görüyoruz. Üst kısımda ST-LINK/V2-1 debugger/programmer bulunuyor. Bu sayede kitte bulunan mikrokontrolörü programlamak için harici bir programlayıcıya ihtiyaç duymuyoruz. Bu tasarımı daha önce ST’nin DISCOVERY serisi geliştirme kitlerinde de görmüştük. Bir farkla. PCB deki geniş slotlardan pcb kesilerek programlayıcı ve mikrokontrolör kısmı birbirinden ayrılabilir. Geliştirdiğiniz prototipte yer sıkıntısı varsa faydalı olabilecek bir özellik.

Giriş-çıkış konnektörleri olarak DISCOVERY serisinde de gördüğümüz Morpho olarak adlandırdıkları çift sıralı pin header konnektör bulunmakta. Bunlara ek olarak tasarıma ARDUINO uyumlu konnektörler koymuşlar. Bu da ARDUINO için geliştirilmiş shieldleri zahmetsizce kitimize bağlayıp hızlı bir şekilde uygulama geliştirme imkanı sağlıyor.

Kitte mikrokontrolörün çalışabilmesi için gerekli olan güç elemanları, reset butonu, bir adet kullanıcı butonu ve birkaç ledden başka bir donanım bulunmuyor.

NUCLEO kitlerde çeşitli mikrokontrolörler kullanılmış. Benim elimde STM32F401RE kullanılan versiyonu bulunuyor. 32-bit Cortex™-M4 tabanlı, 512 KB flash hafızası ve 96 KB rami bulunan, 84 MHz maksimum saat frekansı olan bir kontrolcü.

Kitin önemli özelliklerinde birisi ise mbed desteği. Mbed ARM firmasının desteklediği, cortex-m mikrokontrolörler için bir yazılım geliştirme ortamıdır. Ücretsiz olarak sunduğu online IDE ve derleyici sayesinde, browser üzerinden kodumuzu yazıp derleyebiliyoruz.

Şimdilik Coide ve standart stm32 kütüphaneleri kullanarak uygulama örnekleri paylaşacağım, fakat en yakın zamanda mbed’i deneyip buradan örnekler yayınlamayı düşünüyorum.

Etiket(ler): , , , , , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir